Sedm výrobců z Královéhradecka získalo titul Regionální potravina 2021

InfoZprávyPotravinářstvíRegionální potravina vloženo: 29. 09. 2021


29. 9. 2021 - Karamelový větrník od prince nebo KOZÍ ŽERVÉ to jsou jen některé z výrobků, které se nově mohou pochlubit oceněním Regionální potravina. V Královéhradeckém kraji získalo značku kvality celkem sedm producentů.

Certifikáty si ocenění výrobci převzali na vinařském festivalu Hradecký Koštýř. I tam bylo možné oceněné výrobky samozřejmě ochutnat nebo si je zakoupit. Vítězům soutěže Regionální potravina v Královehradeckém kraji poblahopřáli za Státní zemědělský intervenční fond ředitel Regionálního odboru SZIF Hradec Králové Aleš Sobel a náměstek ministra zemědělství Aleš Kendík.

Krajský koordinátor soutěže Lukáš Vacek ze společnosti F E S T I N G, s.r.o. uvedl: „Do soutěže Regionální potravina Královéhradeckého kraje 2021 se přihlásilo rekordních 178 výrobků, což bylo nejvíce za dvanáctiletou historii pořádání této soutěže. Nejpočetněji zastoupenou kategorií byla kategorie Alkoholické a nealkoholické nápoje. Hodnotitelská komise zde vybírala z 38 vzorků.“

Značku Regionální potravina Královéhradeckého kraje 2021 získaly tyto výrobky:

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1.

Masné výrobky tepelně opracované

HOVĚZÍ PÁRKY

HAVLÍKŮV DVŮR

2. 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované konzervy a polokonzervy

FARMÁŘSKÝ MAZÁNEK Z MANGALICE S CIBULÍ

Ing. Jan Bošina, Vernéřovice

3. 

Sýry včetně tvarohu

KOZÍ ŽERVÉ

Krkonošská kozí farma

4. 

Mléčné výrobky ostatní

Farmářské mléko

Karsit Agro

5. 

Pekařské výrobky včetně těstovin

Žitný kvasový chléb s otrubami

Jiří Rudolf, Česká Skalice

6. 

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Karamelový větrník od prince

Radka Luňáková, Černilov

7. 

Alkoholické a nealkoholické nápoje

PODORLICKÁ VIŠŇOVICE

Podorlická sodovkárna

8. 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Nevyhlášeno

9. 

Ostatní

Nevyhlášeno

J

Jedním z výrobků, který může na svém obalu prezentovat logo Regionální potravina, jsou HOVĚZÍ PÁRKY. Josef Havlík z firmy HAVLÍKŮV DVŮR o ocenění řekl: „Regionální potravinu chápeme jako známku, že naši práci děláme dobře. Je to ocenění pro lidi, pro naše přátele i kolegy, s kterými spolupracujeme.“

Ocenění Regionální potravina můžou získat pouze producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo užívat značku Regionální potravina, což značí, že výrobky jsou čerstvé a pocházejí z lokálních surovin.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. Aktuálně je oceněno 407 výrobků od 312 výrobců. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na regionalnipotravina.cz.

logo Agrární komora ČR

Delegáti 29. sněmu, zvolili nového prezidenta Agrární komory ČR,
Ing. Jana Doležala více zde


Odebírejte e-mailem denní nebo týdenní přehled zveřejněných zpráv.

czech-agro-komodite.cz

Pro dnešní den není žádná anketa definována.
Nová anketa se připravuje.

Praha Liberecký Olomoucký Zlínský Plzeňský Ústecký Karlovarský Moravskoslezský Středočeský Vysočina Pardubický Kralovehradecký Jihočeský Jihomoravský

AGRÁRNÍ KOMORA V KRAJÍCH

Praha | Středočeský | Plzeňský | Jihočeský | Karlovarský | Ústecký | Liberecký | Královéhradecký | Pardubický | Vysočina | Jihomoravský | Zlínský | Olomoucký | Moravskoslezský

Reklama zavřít
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama

IČO: 47674768
DIČ: CZ47674768
datová schránka: guzadjj


  +420 296 411 180
  sekretariat@akcr.cz
  Mapa jak k nám

Ochrana osobních údajů

Agrární komora České republiky podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Česko. Creative Commons License. Tiskové a elektronické šíření informací z webových stránek Agrární komory České republiky je možné pouze s uvedením zdroje. Copyright © 2005-6 Agrární komora České republiky Creative Commons License

Copyright © 2010-2021 - AK ČR | vyroba-www.cz