Regionální potravina 2021 má za sebou finále v Karlovarském kraji

InfoZprávyPotravinářstvíRegionální potravina vloženo: 09. 08. 2021


9. 8. 2021 - Dvanáctý ročník soutěže Regionální potravina zakončily nominace za Karlovarský kraj. Hodnotitelé tam vybrali 9 výrobků.

O značku, která je zárukou kvality lokálních výrobků, se na Karlovarsku celkem ucházelo 84 výrobků od 17 producentů. Nejvyšší počet přihlášených výrobků byl v kategorii Alkoholické a nealkoholické výrobky.

Komise navrhla udělit ocenění Regionální potravina Karlovarského kraje 2021 těmto produktům:

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1.

Masné výrobky tepelně opracované

Krušnohorská pečeně

Roman Krčma, Karlovy Vary

 2.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

HOVĚZÍ – svíčková

Statek Hlinky

3. 

Sýry včetně tvarohu

Adam

STATEK BOR ZEOS

4. 

Mléčné výrobky ostatní

děpoltovické bio máslo

Ing. Jiří Kubernát, Děpoltovice

5. 

Pekařské výrobky včetně těstovin

Bezlepkový veganský jablečný koláč

Markéta Pavelková, Loket

6. 

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Pařížský dort

Jana Bystřická, Nová Role

7. 

Alkoholické a nealkoholické nápoje

PŠENIČNÝ SPECIÁL 11º

Pivovar PERMON

8. 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Žlutická sušená ŘEPA červená CHIPSY

REGENT PLUS Žlutice

9. 

Ostatní

Podestýlkové vejce

Zephyr Františkovy Lázně

„Velmi nás těší stále rostoucí zájem o soutěž, letos se nám přihlásilo velké množství výrobků, dokonce více než v minulých letech. Je zde i značné množství zcela nových výrobců, kterým se také podařilo vyhrát. Konkurence byla veliká, ale vyhrát může bohužel jen jeden“, uvedl Lukáš Vacek, koordinátor Regionální potraviny Karlovarského kraje ze společnosti F E S T I N G, s.r.o.

O ocenění Regionální potravina se můžou ucházet jen producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku Regionální potravina, a to po dobu čtyř let.

O nominacích rozhodovala hodnotitelská komise složená ze zástupců Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Regionální potravina patří mezi projekty Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje.  Další informace o soutěži najdete na regionalnipotravina.cz. Aktuálně je oceněno 407 výrobků od 312 výrobců.

Lenka Rezková

tisková mluvčí SZIF

logo Agrární komora ČR

Delegáti 29. sněmu, zvolili nového prezidenta Agrární komory ČR,
Ing. Jana Doležala více zde


Odebírejte e-mailem denní nebo týdenní přehled zveřejněných zpráv.

czech-agro-komodite.cz

Pro dnešní den není žádná anketa definována.
Nová anketa se připravuje.

Praha Liberecký Olomoucký Zlínský Plzeňský Ústecký Karlovarský Moravskoslezský Středočeský Vysočina Pardubický Kralovehradecký Jihočeský Jihomoravský

AGRÁRNÍ KOMORA V KRAJÍCH

Praha | Středočeský | Plzeňský | Jihočeský | Karlovarský | Ústecký | Liberecký | Královéhradecký | Pardubický | Vysočina | Jihomoravský | Zlínský | Olomoucký | Moravskoslezský

Reklama zavřít
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama

IČO: 47674768
DIČ: CZ47674768
datová schránka: guzadjj


  +420 296 411 180
  sekretariat@akcr.cz
  Mapa jak k nám

Ochrana osobních údajů

Agrární komora České republiky podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Česko. Creative Commons License. Tiskové a elektronické šíření informací z webových stránek Agrární komory České republiky je možné pouze s uvedením zdroje. Copyright © 2005-6 Agrární komora České republiky Creative Commons License

Copyright © 2010-2021 - AK ČR | vyroba-www.cz