AKCR.cz › Zprávy › Potravinářství › Bezpečnost potravin


Veterinární inspektoři své kontroly v létě soustředí na farmářské trhy 

22. 06. 2022 | Zprávy | Potravinářství | Bezpečnost potravin

V Praze dne 22. 6. 2022    Tisková zpráva - Státní veterinární správa (SVS) v rámci své dozorové činnosti dlouhodobě kontroluje také prodej potravin živočišného původu na farmářských trzích. Za prvních pět měsíců letošního roku veterinární inspektoři provedli přes 120 kontrol prodejců na trzích. U 19 procent kontrol bylo zjištěno pochybení. V letním období nebezpečí spojená se stánkovým prodejem živočišných produktů výrazně stoupají.…

Se začátkem sezóny farmářských trhů startují také jejich kontroly

04. 04. 2022 | Zprávy | Potravinářství | Bezpečnost potravin

V Praze dne 4. 4. 2022 - Tisková zpráva - Jako již tradičně startuje se začátkem jara v České republice také sezóna oblíbených farmářských trhů. Tento specifický způsob prodeje s sebou nese řadu pozitiv pro malovýrobce i spotřebitele, na druhou stranu však také zvýšená rizika z pohledu hygieny potravin živočišného původu. I proto jsou farmářské trhy každoročně pod důsledným dohledem veterinárních inspektorů. V loňském roce provedli veterinární…

Podíl nevyhovujících nálezů cizorodých látek v potravinovém řetězci loni dále klesal

29. 03. 2022 | Zprávy | Potravinářství | Bezpečnost potravin

V Praze dne 29. 3. 2022 - Tisková zpráva - Státní veterinární správa (SVS) ve spolupráci s Ústavem pro státní kontrolu veterinárních biopreparátů a léčiv (ÚSKVBL) v loňském roce v rámci každoročního monitoringu cizorodých látek v potravinovém řetězci provedla více než 95 000 vyšetření na obsah reziduí a kontaminantů. Meziročně se počet vyšetření zvýšil o více než 2000. Podíl nevyhovujících nálezů se meziročně mírně snížil z 0,05 % na 0,04 % a…

Ministr Nekula: Zajistit spotřebitelům přístup ke zdravým a bezpečným potravinám je pro mě zásadní

17. 03. 2022 | Zprávy | Potravinářství | Bezpečnost potravin

16.3.2022 - Tisková zpráva – Dlouhodobě zajistit vysokou úroveň bezpečnosti potravin a dostupnost zdravých potravin pro všechny spotřebitele je cílem Akčního plánu realizace Strategie bezpečnosti potravin a výživy 2030 (Akční plán), který dnes schválila vláda. Akční plán vznikl ve spolupráci Ministerstva zemědělství a Ministerstva zdravotnictví. Definuje 83 opatření, která mají do roku 2030 přispět k posílení bezpečnosti potravin a oblasti…

Strategie bezpečnosti potravin do roku 2030: posílení bezpečnosti i kontrolního systému, vzdělávání spotřebitelů a otázky výživy

30. 03. 2021 | Zprávy | Potravinářství | Bezpečnost potravin

29.3.2021 - Tisková zpráva – Čtyři hlavní cíle obsahuje Strategie bezpečnosti potravin a výživy 2030, kterou vypracovala ministerstva zemědělství a zdravotnictví. Patří k nim zamezení rizik, která plynou z konzumace potravin, udržení a posílení kontroly bezpečnosti potravin, další vzdělávání spotřebitelů a otázky výživy. Materiál dnes schválila vláda.

Světový den bezpečnosti potravin

07. 06. 2020 | Zprávy | Potravinářství | Bezpečnost potravin

5.6.2020 - Tisková zpráva – K dalšímu zvýšení bezpečnosti potravin a omezení světového nárůstu nemocí z potravin vyzývá druhý ročník Světového dne bezpečnosti potravin (World Food Safety Day – WFSD), který se slaví 7. června. Jeho letošním tématem je Bezpečnost potravin – záležitost každého z nás (Food safety, everyone´s business).

Podíl nevyhovujících nálezů cizorodých látek v živočišných produktech loni klesl na 0,06 %

07. 04. 2020 | Zprávy | Potravinářství | Bezpečnost potravin

V Praze dne 7. 4. 2020 Tisková zpráva - Státní veterinární správa (SVS) ve spolupráci s Ústavem pro státní kontrolu veterinárních biopreparátů a léčiv (ÚSKVBL) v loňském roce v rámci každoročního monitoringu cizorodých látek v potravinovém řetězci provedla bezmála 92 400 vyšetření na obsah reziduí a kontaminantů. Meziročně se počet vyšetření zvýšil zhruba o 2 000. Navzdory zvýšenému počtu vyšetření se podíl nevyhovujících nálezů oproti roku 2018…

Ministr zemědělství: Neexistují důkazy o přenosu koronaviru potravinami, přesto je důležité dodržovat hygienická opatření

17. 03. 2020 | Zprávy | Potravinářství | Bezpečnost potravin

17.3.2020 - Tisková zpráva – Vzhledem k tomu, že se neustále opakují nepravdivé informace o nákupu nebalených potravin, Ministerstvo zemědělství považuje za nutné opětovně zdůraznit, že neexistují důkazy o tom, že by potraviny byly zdrojem či cestou přenosu koronaviru způsobujícího onemocnění COVID-19. Samozřejmě je potřeba při manipulaci s nebalenými potravinami dodržovat doporučená hygienická opatření.

Kuřecí maso z Polska prodávané v Praze obsahovalo salmonely

20. 03. 2019 | Zprávy | Potravinářství | Bezpečnost potravin

V Praze dne 19. 3. 2019 Tisková zpráva - Státní veterinární správa (SVS) informuje, že na českém trhu se vyskytla zásilka 300 kilogramů chlazeného čerstvého kuřecího masa z Polska, v nichž vyšetření prokázalo bakterie salmonely. Maso bylo prodáváno ve čtyřech pražských prodejnách firmy Miloš Křeček KK, s. r. o. Maso již bylo prodáno konečným spotřebitelům, je po datu spotřeby a s největší pravděpodobností tak již bylo zkonzumováno. Pokud přesto…

Aktuální informace k došetřování problematické zásilky polského drůbežího masa

01. 03. 2019 | Zprávy | Potravinářství | Bezpečnost potravin

Níže naleznete informace Státní veterinární správa (SVS), která došetřuje, kam se problematická šarže polských kuřecích prsou s nálezem salmonely z Polska dostala. Z aktuální informace vyplývá, že zásilky směřovaly do několika míst určení v Ústeckém, Zlínském, Královéhradeckém a Olomouckém kraji. Celkové množství problematického kuřecího masa činí 4515 kg.

Ministr Toman: Nebudeme ustupovat nátlaku, kontroly hovězího masa jsou nutné, jde o zdraví našich spotřebitelů

22. 02. 2019 | Zprávy | Potravinářství | Bezpečnost potravin

21.2.2019 - Tisková zpráva – Cílem všech opatření, přijatých českou stranou v souvislosti s problémy polského hovězího masa, je účinná ochrana zdraví spotřebitelů. Ministr zemědělství Miroslav Toman odmítá podléhat nátlaku, kontroly zdravotní nezávadnosti hovězího masa z Polska jsou v současné chvíli nezbytné.

Proces hodnocení rizik v potravinovém řetězci bude vůči veřejnosti otevřenější

15. 02. 2019 | Zprávy | Potravinářství | Bezpečnost potravin

14.2.2019 - Tisková zpráva – Vědci a občané budou mít přístup ke klíčovým informacím ohledně bezpečnosti produktů, které posuzuje Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA), již na začátku hodnocení rizik. Zajišťuje to nařízení Evropského parlamentu a Rady o transparentnosti a udržitelnosti systému hodnocení rizik v Evropské unii, na jehož konečném znění se tento týden shodly Evropský parlament a Rada.

Vyjádření Ministerstva zemědělství k aktuálním kontrolám v restauracích

07. 02. 2019 | Zprávy | Potravinářství | Bezpečnost potravin

7.2.2019 - Tisková zpráva – S ohledem na nepřesnosti, které se objevují v médiích, uvádí Ministerstvo zemědělství následující informace: Včera ráno (6. 2.) byl ministr Miroslav Toman informován ze strany dozorových orgánů, že existuje podezření, že některé restaurace běžně vydávají méně kvalitní maso za maso vysoce kvalitní, a klamou tak zákazníky. V této souvislosti ministr Toman uvedl, že jako argentinské maso mohlo být nabízeno maso z jiné…

logo Agrární komora ČR

Delegáti 29. sněmu, zvolili nového prezidenta Agrární komory ČR,
Ing. Jana Doležala více zde


Odebírejte e-mailem denní nebo týdenní přehled zveřejněných zpráv.

czech-agro-komodite.cz

Pro dnešní den není žádná anketa definována.
Nová anketa se připravuje.

Praha Liberecký Olomoucký Zlínský Plzeňský Ústecký Karlovarský Moravskoslezský Středočeský Vysočina Pardubický Kralovehradecký Jihočeský Jihomoravský

AGRÁRNÍ KOMORA V KRAJÍCH

Praha | Středočeský | Plzeňský | Jihočeský | Karlovarský | Ústecký | Liberecký | Královéhradecký | Pardubický | Vysočina | Jihomoravský | Zlínský | Olomoucký | Moravskoslezský

Reklama zavřít
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama

IČO: 47674768
DIČ: CZ47674768
datová schránka: guzadjj


  +420 296 411 180
  sekretariat@akcr.cz
  Mapa jak k nám

Ochrana osobních údajů
Cookies

Agrární komora České republiky podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Česko. Creative Commons License. Tiskové a elektronické šíření informací z webových stránek Agrární komory České republiky je možné pouze s uvedením zdroje. Copyright © 2005-6 Agrární komora České republiky Creative Commons License

Copyright © 2010-2022 - AK ČR | vyroba-www.cz