AKCR.cz › Zprávy › Potravinářství


V Ústeckém kraji získaly nominaci na Regionální potravinu medová rajčata i Kauboy stopro močt

18. 05. 2022 | Zprávy | Potravinářství | Regionální potravina

18. 5. 2022 - O ocenění Regionální potravina Ústeckého kraje se letos ucházel rekordní počet výrobků, 243 od 51 producentů, což bylo nejvíce od roku 2017. V hodnocení mohlo ale uspět jen devět produktů v devíti kategoriích. Nominaci získaly mimo jiné medová rajčata, Kauboy stopro močt a Hrobský sušený salám.

Jaro přináší nově oceněné výrobky: kvalitní rajčata a sýry i osvěžující limonády

16. 05. 2022 | Zprávy | Potravinářství | Kvalita

Praha 16. května 2022 – Plně zralé, bez přidaného cukru, bez chemie. Takové jsou nové výrobky, které rozšiřují řady kvalitních potravin se značkou Klasa. V oceněné jedenáctce najdete rajčata Strabena z moderního Skleníku Mutěnice, Moravský výběrový sýr z kvalitního plnotučného mléka nebo netradiční Arašídovou mouku.

Regionální potravina Jihočeského kraje zná nominované výrobky pro rok 2022

12. 05. 2022 | Zprávy | Potravinářství | Regionální potravina

12. 5. 2022 - O Regionální potravinu Jihočeského kraje letos usilovalo 60 výrobků od 25 producentů. Komise nakonec zvolila v devíti kategoriích jako nejlepší například Bělčické hovězí od Zemědělského družstva Bělčice nebo Rakytníkový dezert od Jany Vlachové. Jedna kategorie zůstala neobsazena.

Regionální potravinou Pardubického kraje se budou pyšnit Drobulka i Konfitovaná vepřová líčka

11. 05. 2022 | Zprávy | Potravinářství | Regionální potravina

11. 5. 2022 - Drobulka od Davida Nováka nebo Konfitovaná vepřová líčka s kampotským pepřem a mořskou solí od Josefa Morávka. Toto jsou dva z devíti výrobků navržených komisí na Regionální potravinu Pardubického kraje v roce 2022. Do soutěže se zde přihlásilo celkem 155 produktů od 38 výrobců.

Značku Regionální potravina získají na Vysočině také Třebíčská slanina a jahody z Kožichovic

06. 05. 2022 | Zprávy | Potravinářství | Regionální potravina

5. 5. 2022 - Jako třetí se v rámci letošní Regionální potraviny sešla komise v Kraji Vysočina. Do soutěže se zde nakonec přihlásilo 65 produktů od 20 výrobců. Na nominaci mimo jiné dosáhly Pikárecké perníkové preclíčky od Lucie Krejčové nebo Prosetínské trubičky od Radky Maršálkové Lontrasové.

O Středočeskou Regionální potravinu se letos uchází i Sýrová srdíčka a Jablkovice

29. 04. 2022 | Zprávy | Potravinářství | Regionální potravina

28. 4. 2022 - Soutěž Regionální potravina měla své pokračování ve Středočeském kraji. V rámci 13. ročníku zde o prestižní ocenění usilovalo 107 produktů od 26 výrobců. Mezi nominované se nakonec dostal například Kefír od Roberta Mikoláše nebo Salát listový mix od společnosti Aquaponia.

Regionální potravina 2022 je tu. V Libereckém kraji nominaci získaly mimo jiné Mrkvánek a Andělský mošt

21. 04. 2022 | Zprávy | Potravinářství | Regionální potravina

21. 4. 2022 - Třináctý ročník soutěže Regionální potravina odstartoval. Jako první se sešla porota v Libereckém kraji, kde se o prestižní ocenění ucházelo celkem 82 produktů od 29 místních výrobců. Nominaci získalo devět výrobků, mezi nimi například zmrzlina Slaný karamel od Davida Stárka nebo Vomáčka cuketová od Martiny Papežíkové.

Ministr zemědělství: Zemědělci jsou s cenou tlačeni na hranu, přitom potraviny zdražují. Ukazuje se, jak nám chybí novela zákona o významné tržní síle

20. 04. 2022 | Zprávy | Potravinářství

20.4.2022 - Tisková zpráva – Spravedlivější rozdělení zisku mezi zemědělce, potravináře a obchodníky nebo možné zneužívání dominantního postavení na trhu řešil dnes ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL) s předsedou Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petrem Mlsnou. Podle ministra není možné, aby současnou situaci kdokoliv zneužíval k neúměrnému navyšování zisku.

Se začátkem sezóny farmářských trhů startují také jejich kontroly

04. 04. 2022 | Zprávy | Potravinářství | Bezpečnost potravin

V Praze dne 4. 4. 2022 - Tisková zpráva - Jako již tradičně startuje se začátkem jara v České republice také sezóna oblíbených farmářských trhů. Tento specifický způsob prodeje s sebou nese řadu pozitiv pro malovýrobce i spotřebitele, na druhou stranu však také zvýšená rizika z pohledu hygieny potravin živočišného původu. I proto jsou farmářské trhy každoročně pod důsledným dohledem veterinárních inspektorů. V loňském roce provedli veterinární…

Trh s biopotravinami předloni vzrostl o 14 %. Obyvatelé ČR spotřebovali v roce 2020 biopotraviny za 5,99 miliardy korun

01. 04. 2022 | Zprávy | Potravinářství | Bio

31.3.2022 - Tisková zpráva – Trh s biopotravinami v České republice roste. Ve srovnání s rokem 2019 byl předloni meziroční růst vyšší o 14 % a české domácnosti spotřebovaly biopotraviny za 5,99 miliardy korun (v roce 2019 to bylo 5,26 miliardy). Vyplývá to ze Zprávy o trhu s biopotravinami v ČR v roce 2020, kterou zveřejnilo Ministerstvo zemědělství.

Podíl nevyhovujících nálezů cizorodých látek v potravinovém řetězci loni dále klesal

29. 03. 2022 | Zprávy | Potravinářství | Bezpečnost potravin

V Praze dne 29. 3. 2022 - Tisková zpráva - Státní veterinární správa (SVS) ve spolupráci s Ústavem pro státní kontrolu veterinárních biopreparátů a léčiv (ÚSKVBL) v loňském roce v rámci každoročního monitoringu cizorodých látek v potravinovém řetězci provedla více než 95 000 vyšetření na obsah reziduí a kontaminantů. Meziročně se počet vyšetření zvýšil o více než 2000. Podíl nevyhovujících nálezů se meziročně mírně snížil z 0,05 % na 0,04 % a…

Ministr Nekula: Zajistit spotřebitelům přístup ke zdravým a bezpečným potravinám je pro mě zásadní

17. 03. 2022 | Zprávy | Potravinářství | Bezpečnost potravin

16.3.2022 - Tisková zpráva – Dlouhodobě zajistit vysokou úroveň bezpečnosti potravin a dostupnost zdravých potravin pro všechny spotřebitele je cílem Akčního plánu realizace Strategie bezpečnosti potravin a výživy 2030 (Akční plán), který dnes schválila vláda. Akční plán vznikl ve spolupráci Ministerstva zemědělství a Ministerstva zdravotnictví. Definuje 83 opatření, která mají do roku 2030 přispět k posílení bezpečnosti potravin a oblasti…

Značka Klasa vykročila do nového roku, oceňuje tradici i novinky na trhu

27. 01. 2022 | Zprávy | Potravinářství | Kvalita

Praha 27. ledna 2022 – Více než třicítka produktů nově doplnila celkový počet 976 výrobků, které se pyšní oceněním značkou Klasa – najdete mezi nimi jemné sýry z mlékárny Moravia s téměř stoletou tradicí, výrobky z Pekárny Srnín z vlastní čerstvě umleté mouky nebo šťavnaté Kanadské borůvky z rodinné Farmy Borůvka.

logo Agrární komora ČR

Delegáti 29. sněmu, zvolili nového prezidenta Agrární komory ČR,
Ing. Jana Doležala více zde


Odebírejte e-mailem denní nebo týdenní přehled zveřejněných zpráv.

czech-agro-komodite.cz

Pro dnešní den není žádná anketa definována.
Nová anketa se připravuje.

Praha Liberecký Olomoucký Zlínský Plzeňský Ústecký Karlovarský Moravskoslezský Středočeský Vysočina Pardubický Kralovehradecký Jihočeský Jihomoravský

AGRÁRNÍ KOMORA V KRAJÍCH

Praha | Středočeský | Plzeňský | Jihočeský | Karlovarský | Ústecký | Liberecký | Královéhradecký | Pardubický | Vysočina | Jihomoravský | Zlínský | Olomoucký | Moravskoslezský

Reklama zavřít
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama

IČO: 47674768
DIČ: CZ47674768
datová schránka: guzadjj


  +420 296 411 180
  sekretariat@akcr.cz
  Mapa jak k nám

Ochrana osobních údajů
Cookies

Agrární komora České republiky podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Česko. Creative Commons License. Tiskové a elektronické šíření informací z webových stránek Agrární komory České republiky je možné pouze s uvedením zdroje. Copyright © 2005-6 Agrární komora České republiky Creative Commons License

Copyright © 2010-2022 - AK ČR | vyroba-www.cz