AKCR.cz › Poradenství › Potravinářství


Možnosti využití odpadních vod z výrobních zařízení pro závlahy zemědělských plodin a rizika z toho plynoucí pro otázky bezpečnosti potravin

02. 12. 2020 | Poradenství | Potravinářství

1.12.2020 - Práce je zaměřena na právní a normativní úpravy řešící nakládání s odpadními vodami, recyklaci vody ve vybraných odvětvích zpracovatelského průmyslu, možnosti úpravy odpadních vod, vliv používání odpadních vod na bezpečnost potravin a zhodnocení poptávky po recyklovaných vodách.

Světový den výživy a výročí 75 let FAO

06. 10. 2020 | Poradenství | Potravinářství

2.10.2020 - Světový den výživy se slaví každoročně 16.10, jako připomenutí založení Organizace pro výživu a zemědělství (FAO). Světový den výživy se slaví každoročně 16.10, jako připomenutí založení Organizace pro výživu a zemědělství.

Monitoring cizorodých látek v potravních řetězcích v resortu zemědělství v roce 2019

25. 09. 2020 | Poradenství | Potravinářství | Bezpečnost potravin

23.9.2020 - Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal Zprávu o výsledcích sledování a vyhodnocování cizorodých látek v potravních řetězcích v resortu zemědělství v roce 2019.

Zpráva o činnosti systému RASFF v České republice za rok 2019

04. 09. 2020 | Poradenství | Potravinářství | Bezpečnost potravin

Zpráva o činnosti systému RASFF v České republice za rok 2019.9.2020 - Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal výroční zprávu o činnosti systému RASFF. Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva (Rapid Alert System for Food and Feed – RASFF) slouží pro sdílení informací o přímých nebo nepřímých rizicích ohrožujících zdraví lidí, zvířat a životní prostředí, která pocházejí z potravin nebo krmiv. Hlášení vyměňovaná systémem…

Podle WHO i FAO se nelze COVID-19 nakazit z potravin

07. 08. 2020 | Poradenství | Potravinářství | Bezpečnost potravin

31.7.2020 - Podle WHO je COVID-19 primárně kapénkovou infekcí, která se šíří od nakaženého k dalším osobám. I přes experiment se nepodařilo prokázat, že by se virus šířil v jídle (dokáže se ale udržet na různých druzích povrchů).

Otázky a odpovědi - COVID 19 a bezpečnost potravin

21. 04. 2020 | Poradenství | Potravinářství | Bezpečnost potravin

17.4.2020 - Generální ředitelství pro zdraví a bezpečnost potravin (DG SANTE) Evropské komise vydalo dokument, ve kterém odpovídá na nejčastější dotazy související se současnou pandemií způsobenou novým typem koronaviru (SARS-CoV-2).

Zpráva o současném stavu v oblasti využití BAT technologií v chovech prasat spadajících do režimu IPPC za rok 2019

09. 01. 2020 | Poradenství | Potravinářství | Bezpečnost potravin

6.1.2020 - Zmapování situace v oblasti využití nejlepších dostupných technik (BAT) v chovech prasat, které spadají do režimu integrované prevence a omezování znečištění a jejichž fungování je podmíněno vydáním integrovaného povolení.

Zpráva o současném stavu v oblasti využití BAT technologií v chovech drůbeže spadajících do režimu IPPC za rok 2019

09. 01. 2020 | Poradenství | Potravinářství | Bezpečnost potravin

6.1.2020 - Zmapování situace v oblasti využití nejlepších dostupných technik (BAT) v chovech drůbeže, které spadají do režimu integrované prevence a omezování znečištění a jejichž fungování je podmíněno vydáním integrovaného povolení.

Zhodnocení vybraných ukazatelů odpadních vod pro potřeby revize SA BREF a zhodnocení metodik používaných pro měření produkce skleníkových plynů za rok 2019

09. 01. 2020 | Poradenství | Potravinářství | Bezpečnost potravin

6.1.2020 - Hodnocení odpadních vod z průmyslových činností, konkrétně z kategorií 6.4 a) a 6.5, které jsou charakteristické svým vysokým biologickým znečištěním a posuzované parametry CHSKcr (chemická spotřeba kyslíku) a BSK5 (biochemická spotřeba kyslíku).

Panorama potravinářského průmyslu

18. 12. 2019 | Poradenství | Potravinářství

Publikace Panorama potravinářského průmyslu poskytuje přehled o stavu potravinářského sektoru.

Zpráva o cizorodých látkách v potravních řetězcích za rok 2018: K extrémním nálezům nedochází

20. 09. 2019 | Poradenství | Potravinářství | Bezpečnost potravin

19.9.2019 - Tisková zpráva – Ucelený pohled na zatížení agrárního a potravinářského sektoru jednotlivými znečišťujícími látkami poskytuje každoroční sledování cizorodých látek v potravních řetězcích. Podle zprávy o výsledcích tohoto sledování a vyhodnocování za rok 2018 nedochází k extrémním nálezům zatížení cizorodými látkami. Podstatná jsou zjištění nálezů reziduí veterinárních léčiv, reziduí zakázaných barviv používaných k léčení nebo…

Maso a masné výrobky

12. 08. 2019 | Poradenství | Potravinářství

9.8.2019 - Maso a masné výrobky jsou nedílnou součástí pestré a vyvážené výživy člověka. V podmínkách České republiky měla v tomto ohledu vždy velký význam červená masa – vepřové a hovězí, nicméně v současné době hraje velkou roli také maso drůbeží či produkty rybolovu a akvakultury.

logo Agrární komora ČR

Delegáti 29. sněmu, zvolili nového prezidenta Agrární komory ČR,
Ing. Jana Doležala více zde


Odebírejte e-mailem denní nebo týdenní přehled zveřejněných zpráv.

czech-agro-komodite.cz

Pro dnešní den není žádná anketa definována.
Nová anketa se připravuje.

Praha Liberecký Olomoucký Zlínský Plzeňský Ústecký Karlovarský Moravskoslezský Středočeský Vysočina Pardubický Kralovehradecký Jihočeský Jihomoravský

AGRÁRNÍ KOMORA V KRAJÍCH

Praha | Středočeský | Plzeňský | Jihočeský | Karlovarský | Ústecký | Liberecký | Královéhradecký | Pardubický | Vysočina | Jihomoravský | Zlínský | Olomoucký | Moravskoslezský

Reklama zavřít
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama

IČO: 47674768
DIČ: CZ47674768
datová schránka: guzadjj


  +420 296 411 180
  sekretariat@akcr.cz
  Mapa jak k nám

Ochrana osobních údajů

Agrární komora České republiky podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Česko. Creative Commons License. Tiskové a elektronické šíření informací z webových stránek Agrární komory České republiky je možné pouze s uvedením zdroje. Copyright © 2005-6 Agrární komora České republiky Creative Commons License

Copyright © 2010-2021 - AK ČR | vyroba-www.cz